VC Herentals heeft de topper tegen Branddonk met 2-1 gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-0. Branddonk kwam op 0-1 maar VC Herentals herstelde 4' later het evenwicht via Van der Schraelen.

Verbert scoorde de 2-1.

In een bitsig en spannend wedstrijdeinde trok de scheidsrechter nog de rode kaart voor een verdediger van Branddonk. Die had Verbert onderuit gehaald.

Prima start voor VC Herentals dat 6 op 6 haalt.

Volgende zondag trekt VC Herentals naar Nijlen.

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :

Na de overtuigende 1-5 zege op het veld van Wavria ontving VC Herentals in zijn 1e thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen SK Branddonk, één van de titelfavorieten.  Bij de bezoekers stond Stef Verelst, vorig seizoen nog trainer bij rood-wit, aan het sportieve roer en Simon Pauwels (ook ex-VCH) begon in de basiself.

Beide ploegen hadden geen behoefte aan een studieronde vermits de thuisploeg na 2 minuten een eerste keer in de Branddonkse zestien kwam opduiken.  Verbert werd tegen de grasmat gewerkt maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in.

Niet veel later kwamen de bezoekers een eerste keer opzetten maar het verraderlijke schot uit de 2e lijn werd knap door De Booij gepareerd.  Ook Van Den Bliek was gevaarlijk voor de formatie uit Retie maar kopte een open kans over.

Herentals kon de druk even opvoeren en kreeg een drietal kansen via Verbert, Verwimp en Van Der Schraelen maar de afwerking stond niet op punt.  Voor de bezoekers stond Van Den Bliek nogmaals aan het kanon maar ook bij deze poging had De Booij het laatste woord.

Rood-wit versierde in de tweede helft de eerste kans maar het schot van Dufraing ging over de kooi van Hoskens.  Een minuutje later werd er wel gescoord maar dan aan de overkant.  Van Den Bliek was het snelst op de bal en kon ongestoord de 0-1 scoren.

Lang konden de bezoekers echter niet genieten van deze voorsprong want 5 minuten later hingen de bordjes alweer in evenwicht.  Van Grieken leverde een perfecte assist voor Van Der Schraelen die de gelijkmaker tegen de netten duwde.

De Herentalse honger leek niet gestild want enkele minuten later klom de thuisploeg zelfs op voorsprong wanneer Verbert hoog opsprong en de bezoekende goalie via een kopbalgoal te snel af was.  Een kwartier voor affluiten kreeg Robin Adriaensen zijn eerste speelminuten in competitieverband voor Herentals.

Bijna scoorde Robin ook nog de goal van de verlossing maar hij kwam een seconde te laat om de bal in doel te schuiven na een schitterende actie van Marc Van Grieken.  Een slotoffensief kwam er niet meer van Branddonk en het moest zelfs nog met zijn tienen verder na rood voor Berkmans.

VC Herentals won dus deze topper met 2-1 en staat samen met Kasterlee aan de leiding van het klassement met het maximum der punten.

Volgende week wacht opnieuw een lastige wedstrijd met de verplaatsing naar Nijlen waar VC het traditiegetrouw altijd moeilijk heeft om met punten huiswaarts te keren.  De wedstrijd van vandaag moet VC echter het nodige vertrouwen geven om ook deze moeilijke klip te omzeilen.

VC Herentals speelde met:  Niel De Booij,  Jelle Van Doninck;  Stef Verwimp;  Jochen Slechten;  Jonas Verbert;  Thomas Van Der Schraelen; Gerd Heylen;  Steven Van Genechten;  Dries Van De Weyer;  Kevin Dufraing;  Marc Van Grieken.

Bank:  Jens Maes;  Thomas Wouters;  Robin Adriaensen;  Nick Van Peer

Vervangingen:  66e  Thomas Wouters voor Jochen Slechten ;  74e  Robin Adriaensen voor Steven Van Genechten.
Gele kaarten: Marc Van Grieken.

Doelpunten:  48e  Kevin Van Den Bliek  0 – 1 ;  52e Thomas Van Der Schraelen  1 – 1 ;  56e  Jonas Verbert.